از آنجایی که کودکان کنجکاو بسیاری در مهدکودکها در طول روز، برای چندین ساعت متوالی، کنار هم در حال یادگیری و کشف تجربههای جدید هستند و این تجارب گاه میتواند با ریسکهای بالایی همراه باشد، بنابراین بیمه مسئولیت مهدکودک ضرورت مییابد. زیرا کودکان هم انرژی بسیاری دارند و هم حاضرند جهت کسب تجارب منحصر به فرد، دست به هر کاری بزنند.
بنابراین، هرچند مهدکودکها میتوانند مکانهای شادی باشند اما احتمال دارد هر حادثهای در آنها رخ دهد.
بیمه مسئولیت مهدکودکها میتواند در جهت کاهش فشار استرس نگهداری از کودکان در مهدکودکها نقش مؤثری ایفا کند و در صورت وقوع هر حادثهای، خسارات وارده را جبران نماید.
چرا باید به فکر بیمه مسئولیت مهدکودک بود؟
«مسئولیت مدنی» از دیدگاه حقوقی در بیمهها، بدین معناست که بیمهگر پس از دریافت حق بیمه، متعهد میگردد که هنگام وقوع حوادث مخاطرهآمیز، خسارات وارده را جبران نماید.
این امر در مورد بیمه مسئولیت مدنی مهدکودک نیز صدق میکند؛ یعنی مدیر یک مهدکودک میتواند به عنوان بیمهگذار یعنی شخصی که میبایست حق بیمه را پرداخت نماید، با تهیه بیمه مسئولیت مهدکودکها، مهدکودک را در مقابل خسارات ناشی از حوادث محتمل بیمه نماید.
به عبارت بهتر، با توجه به مسئولیتی که مدیر یک مهدکودک در برابر هر حادثهای دارد، بهتر است با خریداری بیمه مسئولیت مهدکودکها، شرایطی ایمن برای کودکان، مربیها و به طور کلی مهدکودک، فراهم نمود.
پوششهای بیمه مسئولیت مهدکودک
پوششهای بیمه مهدکودک به طور معمول دربرگیرنده پیشامدهای گوناگون محتملی که در محیط مهد امکان وقوع دارند، میباشد؛ این خسارتها به شرح زیر میباشد:
-جبران خسارات مربوط به فوت یا نقص عضو کودکان در اثر حادثه
-پرداخت هزینه درمان و بستری شدن بچههای مهد در بیمارستان
-جبران هزینههای پزشکی
اما بعضی خسارات تحت پوشش بیمه مسئولیت مهدکودک نمیباشند. مانند:
– در صورتی که مدیر مهد یا یکی از مربیها جهت دریافت خسارت، به عمد منجر به خسارت و زیان شدهباشند.
-وقوع حادثه برای کودکان بر اثر قصور یا غیبت مربی
-در صورتی که مربی مهد کودک آموزشهای ملزوم را ندیده باشد و به طور کلی مدرک و صلاحیت لازم جهت انجام چنین کاری را نداشتهباشد.
و سایر موارد از قبیل:
-حملههای هستهای و تشعشعات رادیواکتیو
-خسارات ناشی از انقلاب و جنگ
-و خسارات ناشی از قصور دولتها
بیمه مهدکودک در کشورهای دیگر چه کاربردی دارد؟
در سایر کشورها همچون کانادا، معمولاً میزان پوشش بیمه مسئولیت مهدکودکها از موارد مذکور بیشتر است. برای مثال، علاوه بر موارد گفته شده، چنانچه کودک هنگام حضور در مهدکودک مورد اذیت و آزار جسمی یا جنسی قرار بگیرد، مسئولیت هزینههای مربوط به درمان و جلسات رواندرمانی به عهده مهدکودک است و بیمه موظف به پرداخت هزینههای مربوطه خواهد بود.
ضمناً کلیه رانندگان سرویس مهدکودک میبایست گواهینامه مخصوص داشتهباشند و در صورت وقوع هر حادثهای برای وسیله نقلیه مهدکودک؛ خسارت کودکان آسیبدیده و راننده، همگی از جانب بیمه مسئولیت بدنی قابل جبران خواهد بود.
لازم به ذکر است که وسایل حملونقل مخصوص مهد در ایران تحت پوشش بیمه مسئولیت مهدکودک نبوده و بیمه در قبال این موارد مسئولیتی نخواهد داشت؛ لذا بایستی جهت تامین امنیت بیشتر کودکان به قوانین توجه داشت.
شرایط دریافت بیمه مسئولیت مهدکودک و میزان آن
سقف میزان حق بیمه در خصوص مهدکودکها تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. برای مثال چنانچه مدت زمان آن یک ساله یا کمتر از یک سال باشد حق بیمه متفاوت خواهد بود.
سایر مواردی که در تعیین حق بیمه در نظر گرفته میشود، به شرح زیر میباشند:
-تعداد بچههایی که در مهد نگهداری میشوند
–مراقبت از نوزادان شیرخوار در صورت داشتن مجوز
-نگهداری از کودکان معلول یا کودکانی که نیازهای ویژه دارند
– زمانی که برنامه کاری مهدکودک شامل اردوهای خارج از مهد باشد
-در صورتی که مهدکودک مجهز به زمین بازی و لوازمی همچون تاب، سرسره و استخر باشد که شرکت بیمه میبایست از آن مطلع باشد
نکته حائز اهمیت این است که مدیر مهدکودک، به عنوان بیمهگذار میبایست در همان ابتدای صدور بیمهنامه کلیه موارد مذکور را مطرح نماید. در غیر این صورت، بیمه تعهدی در قبال جبران خسارات وارده نخواهد داشت.
والدین نگران باشند یا نباشند؟
بیمه مسئولیت مهدکودک، بیمهای اختیاری است اما کارکرد و نحوه پوشش آن میتواند این اختیار را به اجبار تبدیل نماید.
والدین میبایست برای نگهداری از کودکانشان، تمامی جوانب را در نظر بگیرند. در این خصوص هم میتوانند از مهدکودک درباره بیمه مسئولیت مهدکودکها و میزان تعهد مدیر مهد نسبت به تهیه این نوع بیمه پرسوجو کنند و در صورت عدم خریداری چنین بیمهای توسط مهدکودک درخواست نمایند تا مهد تحت پوشش آن قرار بگیرد.